Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juni 2005 kl 21.30 Når hjernen spiller deg et puss

Rollebytte

Illusjonist Derren Brown fortsetter å imponere med sine triks. (Foto: Channel 4 International)
Illusjonist Derren Brown fortsetter å imponere med sine triks. (Foto: Channel 4 International)
Illusjonisten Derren Brown legger en psykiater på benken og gir en publikummer overnaturlige evner. Alt er mulig i Browns verden. Eller?

Derren Brown er berømt og beryktet. Berømt fordi han tilsynelatende kan utføre de mest utrolig ting, som å forutsi andre menneskers handlinger. Beryktet fordi han også kan få andre til å gjøre oppsiktsvekkende handlinger på hans kommando. Heldigvis benytter han sine evner i underholdningsøyemed.

I kveld ser vi hvordan han manipulerer en som jobber med å innrede kjøpesentre. Det er ikke sikkert det blir så lett å finne frem etter at Brown har vært på ferde. Lett blir det heller ikke for psykiateren som overtales til å legge seg på pasientbenken. Mon tro hvordan det går med mannen som forledes til å tro at han kan bestemme andre personers oppførsel?

Om serien
Den engelske avisen The Guardian omtalte Brown som "enten den beste middagsgjesten i historien, eller som Storbritannias mest skremmende mann". En passende beskrivelse på en person som tilsynelatende kan forutsi andre menneskers handlinger, spiller russisk rulett for åpent kamera og lurer folk trill rundt med avanserte triks.

Innkjøpt engelsk underholdningsprogram (2004)
Originaltittel: Derren Brown: Trick of the Mind
Programleder: Derren Brown
Produsert av Channel 4 International
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,