Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 2. august 2009 kl 20.55 Film: 12 Monkeys

Kappløp mot verdens undergang

James Cole (Bruce Willis) melder seg frivillig til å reise tilbake til fortiden for å hente en virusprøve som skal redde verden. (Foto: Universal Pictures)
James Cole (Bruce Willis) melder seg frivillig til å reise tilbake til fortiden for å hente en virusprøve som skal redde verden. (Foto: Universal Pictures)
Et sted mellom fortid og fremtid, drømmer og virkelighet ligger mysteriet med de tolv apene. Året er 2035, og et dødelig virus har utryddet det meste av verdens befolkning. De overlevende er tvunget under jorden.

Forskere har sendt tilfeldige kriminelle for å utforske situasjonen i en forlatt by. James Cole (Bruce Willis) melder seg frivillig til å reise tilbake til fortiden for å hente en ren virusprøve som skal hjelpe forskerne med å utvikle et botemiddel.

Desperat jakt
Forskerne blir så imponerte over Coles mot og skarpe observasjonsevne at de bestemmer seg for å bruke ham i et desperat prosjekt for å finne virusets kilde. Kappløpet starter når Cole begynner letingen etter en radikal gruppe som kaller seg 12 Mokeys-armeen som har forbindelse med den dødelige sykdommen.

På veien treffer James Cole en vakker psykiater (Madeleine Stowe) og en riv ruskende gal psykiatrisk pasient (Brad Pitt).


Amerikansk spillefilm (1995)
Originaltittel: Twelve Monkeys
Regi: Terry Gilliam
I rollene: Bruce Willis, Brad Pitt, Madeleine Stowe
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900