Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. oktober 2000 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)


NRK1 fredag 6. oktober kl 22.10
Detektimen: Politiagentene (6:22)

Politiagentens overmann?

Spaneren Peter Church får et meget ubehagelig oppdrag i kveldens detektime. Han skal prøve å avsløre en iskald og brutal leiemorder og påtar seg jobben som mannens sjåfør.

Som tidligere leiesoldat har mannen gjennomgått en tilsvarende spesialtrening som Peter selv. Spanergruppen blir ekstra oppsatt på å hekte ham når det viser seg at hans neste oppdrag er å bortføre en ti år gammel pike. Spørsmålet er bare om ikke Peter Church nå har møtt sin overmann.

Om serien
Høstens nye detektime, den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie (Anita Hegh) har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.10

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall, Ian Stenlake og Jessica Napier
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Politiagenten Peter Church (Peter Phelps) opptrer som hjelpemann for en leiemorder i kveldens detektime.