Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. august 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Mafia i New York

Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må oppklare en mafia-relatert mordsak i New York. (Foto: Universal Pictures)
Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må oppklare en mafia-relatert mordsak i New York. (Foto: Universal Pictures)
Igjen har det skjedd et mafia-relatert mord i New York. Et tilfeldig vitne til drapet blir, på tross av at han er under politibeskyttelse, skutt ned og drept under feiringen av sin bestemors fødselsdag.

Polititeamet som hadde ansvaret for å beskytte det unge vitnet, mistenker at det er Damiano-familien som står bak.

Polititeamet er ledet av Geraldo Perez. Hans kone Nina jobber som spaner og har lenge forsøkt å infiltrere New Yorks russiske mafia.

Stygt oppskåret
Så blir Nina Perez funnet knivstukket i sin dekkleilighet. Geraldo er helt oppbrakt over at russermafiaen har gått løs på hans kone. Og han er sikker på at det er noen i politiet som har sladret.

Etterforskerne Goren og Eames blir satt på saken.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2. 1

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Fico di capo
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no