Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. mars 2003 kl 19.55 Venneprøven

Reklame-venner og teater-venner

Mari Maurstad og Ingebrigt Steen Jensen har med seg venner til en uhøytidelig konkurranse hos programleder Hilde Hummelvoll, i midten. (NRK-foto: Ole Kaland)
Mari Maurstad og Ingebrigt Steen Jensen har med seg venner til en uhøytidelig konkurranse hos programleder Hilde Hummelvoll, i midten. (NRK-foto: Ole Kaland)
Reklame-guru og fotballentusiast Ingebrigt Steen Jensen og skuespiller og revy-artist Mari Maurstad har tatt med seg to venner hver for en munter dyst om hvilket lag som kjenner hverandre best.

Ingebrigt Steen Jensens to venner jobber sammen med ham i Dinamo Norge AS, et firma som tilbyr kompetanse i kommunikasjon og markedsføring. Jan Økern er administrerende direktør i firmaet, og han er også styreformann i Ingebrigts hjertebarn, fotballklubben Stabæk.

Den andre på Steen Jensens lag er Knut Harlem. Han jobber kreativt i Dinamo, samler på gitarer og er karaoke-mester. Harlem er tekstforfatteren bak "Det er deilig å være norsk – i Danmark".

Venner og kolleger
Mari Maurstad har teaterblod i årene, og har gjort "alt". Hun har spilt i klassiske forestillinger, vært Eliza Doolittle i "My Fair Lady", og programleder på tv. I revyfaget har hun hatt stor suksess med one woman-forestillingene "Det glade mariritt" og "Mariality".

Vennene er også kolleger på teaterscenen: Liv Bernhoft Osa og Mari traff hverandre på Teaterhøgskolen i 1976, og Mari møtte Linn Stokke på Nationaltheatret i 1981.

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager klokken 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet? Eller "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari i Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og bandet hennes BoogaBoys blir fast musikalsk innslag i "Venneprøven". Hun synger sammen med vokalisten Easton Davies. For øvrig består bandet av Espen Gundersen (keyboard), Hans Aaseth (gitar), Bjørn Sæther (trommer) og Eirik Are Andersen (bass).

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83