Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 4. desember 2013 kl 00.30 Film: Bram Stokers Dracula

Vampyren fra Transylvania


Regissøren Francis Ford Coppola har laget denne versjonen av den klassiske og skremmende historien om den skjebnesvangre og forførende prinsen fra Transylvania, Dracula. Han reiser fra Øst-Europa til 1990-årenes London for å finne menneskelig kjærlighet.

Etter århundrer alene i sitt falleferdige slott har Draculas ønske om menneskelig kontakt blitt til begjær, og dette drar ham ut av isolasjonen. Når den karismatiske Dracula møter Mina, en ung kvinne som synes å være reinkarnasjonen av hans tapte kjærlighet, utvikler de et forhold med lidenskap og skrekk.

Om filmen
Med sine 40 millioner dollar er dette blitt den mest storslagne av alle Dracula-filmatiseringer. Kulisser, scenografi, store navn, locations og utstyr bærer alt preg av at her er det ikke spart på noe. Filmen fikk tre Oscar-priser, og det er betegnende hva den fikk de for: Beste kostymer, Beste make-up og Beste lyd-effekter.

Serien er sendt tidligere.

Amerikansk drama (1992)
Originaltittel: "Bram Stoker’s Dracula"
Med Gary Oldman (Dracula), Anthony Hopkins (Van Helsing), Winona Ryder (Mina), Sadie Frost (Lucy), Tom Waits (Renfield) og Keanu Reeves (Jonathan Harker)
Regi: Francis Ford Coppola
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00