Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. oktober 2003 kl 21.30 De besatte

Barnet

Den lyse lederen (Lia Boysen) samler stadig flere besatte på sin side (Foto: SVT)
Den lyse lederen (Lia Boysen) samler stadig flere besatte på sin side (Foto: SVT)
Jocke fortsetter å etterforske og får hjelp av Anna Lena. Hun oppfører seg rart, og det er vanskelig å komme inn på henne. Hun tør ikke fortelle hva hun ser og får vite fra fortiden. De to finner ut at det er et spedbarn som har den sterkeste kraften. De er nødt til å finne dette barnet, men hvor?

Ved hjelp av avisutklipp og Anna Lenas visjoner, forstår de at barnet befinner seg på sykehuset. De kommer seg dit, men det er tydeligvis flere som er ute etter det samme.

Ledelsen på sykehuset vil ikke innrømme at barnet allerede har skapt problemer. Det er ingen som tør å ta seg av det fordi mystiske ting stadig skjer.

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.


Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, martina.wahlstrom@svt.no 031-83 73 05/070-811 22 81


Bilde:
Den lyse lederen (Lia Boysen) samler stadig flere besatte på sin side (Foto: SVT)LENKER
  • Les mer