Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. oktober 1999 kl 22.30 Ruby i møte med ... USA

Ruby i møte med ... USA (t)


NRK1 tirsdag 12. oktober kl 22.30
Ruby i møte med...USA (3:6)

Mirakler for alle penga

Ruby Wax er fortsatt i USA, og i kveld tar hun predikant Benny Hinn i nærmere øyesyn. USAs rikeste predikant tjener, millioner av dollar på sine påståtte healing-evner.
TV-evangelisten Benny Hinn reiser verden rundt og helbreder folk. Men først og fremst tjener han store penger. Ruby Wax har tatt turen til Memphis, Tennessee, hvor det skal være et stort tv-show med Hinn.
Siden vi først er i Memphis, besøker Ruby også en Elvis-gal familie som synger Elvis-sanger og har direkte kontakt med den avdøde stjernen.

Enden er nær
Publikummet som venter på å få komme inn i den store hallen hvor Benny Hinns tv-show skal være, består av folk som tror at enden er nær, at \"djevelen er under føttene våre\", og som enten sitter i rullestol, ønsker å bli rike eller som lider av uhelbredelige sykdommer. Vi møter også en liten \"prinsesse\" på 7-8 år som er sikker på at Jesus har valgt henne ut til å være prinsesse. En kvinnelig universitetsprofessor sitter i rullestol etter å ha blitt kjørt ned av en full, kvinnelig bilist. Bilisten døde, mens professoren selv ble lam. Kanskje kan Benny Hinn få henne på beina igjen?

Giverne blir belønnet
Benny Hinn entrer scenen, med hentesveis og behagelig stemme. Velkledd i hvit dress introduserer han sendingen med å forklare hvordan de kan betale ham med kredittkortene sine.
- Det er bare giverne som blir belønnet når det økonomiske kollapset i samfunnet kommer, sier han.
- Halleluja, sier publikum og drar opp lommebøkene.
Og miraklene står i kø. En mann har ikke gått på 10 år. Han reiser seg opp fra rullestolen og står på egne bein. En jente på 3 år ble født uten hjerne og fikk dødsdom av legene. Men mirakelet Benny Hinn har i dag gjort henne frisk, og hun kan både snakke, telle og gå. En gammel, invalid dame blir kvitt alle sine smerter og løper rett i armene på predikanten.
Selv rappkjefta Ruby Wax blir målløs av alle miraklene.

NRK1 tirsdag kl. 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Benny Hinn er USAs rikeste tv- predikant og påstår selv at han kan heale mennesker.

2. En undrende Ruby Wax tar pulsen på publikum som venter på mirakelkongen.

Innkjøpt underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Niels Bierge