Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. desember 2006 kl 21.45 Niern: The Last Castle

Livet bak murene

Det blir flere konfrontasjoner mellom fengselskommandanten oberst Winter (James Gandolfini) og den innsatte general Irwin (Robert Redford) (Foto: Robert Lawrence Prod)
Det blir flere konfrontasjoner mellom fengselskommandanten oberst Winter (James Gandolfini) og den innsatte general Irwin (Robert Redford) (Foto: Robert Lawrence Prod)
General Irwin står ved det siste stoppet på det som har vært en stor karriere i det amerikanske forsvaret. Han ble strippet for sin rang, og dømt til å sone ti år under full sikring i et militært fengsel. Han var en helt for hele nasjonen, nå er han bare en syndebukk.

Oberst Winter styrer fengselet med jernhånd. De innsatte er blitt fratatt sin ære og sitt menneskeverd. Men Winter klarer ikke annet enn å respektere den en gang så legendariske general Irwin. Respekt blir imidlertid til motvilje og motvilje til ren fiendtlighet, ettersom Irwin gjentatte ganger konfronterer Winter med hans umenneskelige metoder.

En ydmyket Winter bestemmer seg for å knekke Irwin for enhver pris, men hans innbitthet gjør bare Irwin og medfangene enda mer bestemt på å gjennomføre det oppdraget de brenner for: å ta kontroll over fortet, og fjerne Winter fra hans stilling. General Irwin og de andre innsatte er blitt fortalt at de ikke lenger er soldater. Nå må de bevise at de fortsatt kan kjempe i krig.

Om skuespillerne
Robert Redford (general Irwin) har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt virke som skuespiller, regissør og produsent, samt for sitt engasjement for uavhengig film. Han startet Sundance Instituttet i 1980. Instuttet er sponsor til den årlige Sundance Film Festival, som er den viktigste arenaen for presentasjon av uavhengig film i USA.

James Gandolfini (oberst Winter) er mest kjent fra tv-serien "Sopranos". Hans portrett av mafiabossen Tony Soprano har gitt ham en "Emmy", en "Golden Globe" og "Screen Actors Guild" som beste skuespiller.

Amerikansk action (2001)
Originaltittel: "The last Castle"
Med Robert Redford (general Irwin), James Gandolfini (oberst Winter), Mark Ruffalo (Yates) og Delroy Lindo (general Jim Wheeler)
Regi: Rod Lurie
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no