Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. mars 2005 kl 23.10 Lydverket

Følger King Midas i London

Mona B. Riise er programleder i Lydverket. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Mona B. Riise er programleder i Lydverket. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Norske King Midas har opplevd å få kontrakt med det store plateselskapet Universal Music etter å ha vært et undergrunnsband i mange år. Lydverket blir med bandet til London der superprodusenten Fred Ball trår til med hjelp.

Pop-historien er full av krangler og rettssaker mellom artister og plateselskaper om opphavsrett og royalties. Mange band er redde for å miste kontrollen over karrieren sin, når de store selskapene vifter med en kontrakt. Men det å komme på et stort plateselskap kan også bety økt frihet, både når det gjelder finansiering av dyre studioopphold og promotering av album.

Oslobandet King Midas opplevde etter mange år blant de små å bli omfavnet av musikkpresse og store deler av det norske rockepublikummet i 2003. Nylig gikk bandet fra et lite plateselskap til Norges desidert største, Universal Music.

Lydverket dro til London hvor bandet får spille inn plate i et stort studio med superprodusenten Fred Ball. Vi ser nærmere på hvordan overgangen har vært, og selvfølgelig får vi høre smakebiter fra albumet som skal bringe King Midas ut til massene.

New Order og jenterock
Lydverket har også laget et portrett fra New Order - et band som var med og definerte Manchester-bølgen på begynnelsen av 90-tallet. Denne bølgen er det fortsatt mange band i dag som er svært inspirert av, og New Order topper fremdeles hitlistene med synthbasert dansbar rock.

I tillegg blir det møter med verdens fremste jenterockere. Lydverket møter de millionselgende amerikanske jentene i The Donnas sammen med Norges fremste jenterock band, The Laundrettes. Begge bandene har lenge vært trofaste mot garage-sjangeren, men nå har de modnet og er i ferd med å nå et mye større publikum enn tidligere.


Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises i Nett-TV

Bilde
Mona B. Riise er programleder i Lydverket. (Foto: Ole Kaland, NRK)


LENKER
  • Les mer