Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. mars 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Hollywoods diva

Mikal Olsen Lerøen presenterer det første av to programmer om Elizabeth Taylor.
Mikal Olsen Lerøen presenterer det første av to programmer om Elizabeth Taylor.
Elizabeth Taylor er en av tidenes største filmstjerner. I kveld sender Filmplaneten det første av to programmer om den legendariske skuespilleren. Hun forteller åpent og ærlig om en lang karriere, om privatliv og om sitt sosiale engasjement.

Elizabeth Taylor har vunnet to Oscar-statuetter og hun er nominert fem ganger. Hun har selvfølgelig sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og hun har blitt adlet. Taylor var barnestjernen som ble en enda større stjerne som voksen, hun har vært gift mange ganger, hun har hatt hovedrollen i noen av tidenes største filmprosjekter, hun omgås det som teller av celebriteter og er svært engasjert i AIDS-saken.

Elizabeth Taylors privatliv er enda mer spennende enn noen av filmene hun har medvirket i. Men hvem er hun, egentlig?

I dette første av to programmer snakker hun åpent og ærlig om sin profesjonelle karriere, om sitt privatliv, om mennesker hun har møtt og ting hun har opplevd og om hennes sosiale engasjement. Vi møter også venner og kolleger som forteller om sine erfaringer med den myteomspunnede førstedamen.

Dette er det første av to programmer.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroveriselle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,