Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. juni 2006 kl 21.25 Hovedscenen: Les Paladins

"Les Paladins" – Rameaus ridderopera

Briljant og fargerik operamusikk i oppsiktsvekkende oppsetning fra Théâtre du Châtelet i Paris. (Foto: Francois Roussillon et Associes)
Briljant og fargerik operamusikk i oppsiktsvekkende oppsetning fra Théâtre du Châtelet i Paris. (Foto: Francois Roussillon et Associes)
Med "Les Paladins" skrev Jean-Philippe Rameau sin mest briljante og fargerike operamusikk, som han snor rundt ridderløyer og kineserier i Venezia under middelalderen.

Fra musikkteatret Théâtre du Châtelet i Paris kommer den lyriske operakomedien "Les Paladins" på NRK2 i "Hovedscenen". Spesielt har denne oppsetningen fra Châtelet-teatret vakt oppsikt.

Gjenopplivet operaen
Rameau ga nytt liv til operaen som sjanger i første halvdel av 1700-tallet, og nå opplever vi at hans musikk har fått en renessanse. Handlingen er hentet fra en av La Fontaines fabler, og går f.ø. igjen i Rossinis "Barbereren i Sevilla" et halvt hundre år senere.

Hip-hop-barokk
Châtelet-teatrets oppføring er med regi av José Montalvo, som ikke går av veien for å bruke både videoprojeksjoner og hip-hop-barokkmusikk.

Rameaus sensuelle og delikate musikk er f.ø. i de beste hender hos barokkensemblet Les Arts Florissants under ledelse av William Christie.

Fransk operaprogram (2004)
Originaltittel: Les Paladins
Produsert av: Francois Roussillon et Associes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57