Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. oktober 2007 kl 18.30 Thomas P.

Ukjent vitne

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får opplysninger om faren som stiller alt i et helt nytt lys. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får opplysninger om faren som stiller alt i et helt nytt lys. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Det er ingen tvil lenger om at Thomas P. blir forfulgt. Forrige episode sluttet med en vanvittig flukt fra en svart Volvo gjennom Oslos gater.

Jakten sluttet med at Thomas veltet på sykkelen og ikke klarte å røre seg. Men tilfeldigvis kommer Therese, moren til Monica, forbi og hjelper ham.

Hendelsen gjør bare Thomas enda mer bestemt på å finne ut mer. Han får vite av universitetsforskeren Linnevik at faren hadde mye kontakt med en lege i Fredrikstad, Janne Brekkestø.

Dermed setter han seg på toget for å treffe Brekkestø, og hun har opplysninger om faren som stiller alt det som skjedde for 12 år siden i et helt nytt lys.

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900,
Blir også sendt onsdag på NRK1


LENKER
  • Hjemmeside