Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. mars 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Søskner i ekteskapelige problemer

Blir Soames (Damian Lewis) og Irene (Gina McKee) endelig skilt? (Foto: Granada Television)
Blir Soames (Damian Lewis) og Irene (Gina McKee) endelig skilt? (Foto: Granada Television)
Det er gått 12 år. Soames har fått øynene opp for franske Annette, men han er fremdeles gift med Irene. Han ber sin yngre bror, Joylon jr., snakke med Irene om mulighetene for en skilsmisse. Soames prøver også å få Winifred til å skille seg fra Montague Dartie, som er blitt en stor belastning for den respektable Forsyte-familien.

Joylon jr. har fått et godt forhold til Irene etter at Joylon sr. døde og etterlot henne 15 000 pund i arv. Soames vil derfor at Joylon jr. skal overtale Irene til å gå med på skilsmisse. Joylon vet at Irene ikke er interessert i dette, og han slites mellom lojalitet til broren og Irene. Samtidig oppstår det søt musikk mellom Soames' fetter Val og Joylons datter Holly.

Montague Dartie bruker mer penger enn godt er på piker, vin og sang. I beruset tilstand pantsetter han et perlekjede han ga Winifred, og full av alkohol og forlegenhet prøver han å ta sitt eget liv. Forsøket mislykkes, men det er klart at ekteskapet med Winifred ikke kan fortsette.

Soames og Winifred er dermed havnet i identiske problemer.

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron), Ioan Gruffudd (Philip Bosinney), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Joylon Forsyte jr), Amanda Ooms (Helene), Gillian Kearney (June Forsyte), Corin Redgrave (Joylon Forsyte sr).

Øvrige roller, blant andre: Jenifer Armitage, Ann Bell, John Carlisle, Wendy Craig, Joanna David, Amanda Root, Toby Hadoke, Alistair Petrie.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)