Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. oktober 2011 kl 19.45 Underveis

Ny livssynsserie


Noen definerer livssyn som en viktig drivkraft. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier og om hvordan det har påvirket livene deres.

Vi får være med på bryllup og navneskikker i ulike kulturer, og vi får et nærmere innblikk i livene til nordmenn med særegent blikk på livet.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Når lønna deles ut etter behov
I første program møter vi Henrik Hammer. Han og familien flyttet inn i et økologisk kollektiv i Trondheim. De deler måltider og jobb med mange andre, og lønna fordeles etter behov.

I kollektivet lever Henrik og familien både med likesinnede og med folk med spesielle behov. De dyrker mat i jorda, baker økologisk brød i et eget bakeri, og kollektivet har eget safteri og veveri.

Kan bli framtida
Professor ved NTNU, Arnulf Kolstad, er gjest i dette "Underveis"-programmet. Han tror den kollektive leveformen kommer til å komme mer tilbake i framtida. Selv har han en drøm om å leve i kollektiv, men han holder likevel på eneboligen sin.


Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900