Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. juni 2013 kl 19.30 Kinas mat

Krabbefest


Den hårete ullhåndskrabben er enormt ettertraktet i kystområdet ved Shanghai, og prisene er deretter. Er det bare statusen som lokker, eller er krabben virkelig verdt prisen?

Programleder Fredrik Önnevall begir seg til Yangcheng-sjøen for å finne ut hvordan det står til med landets beste krabbe.

Sesongen for ullhåndskrabben varer noen uker i september og oktober. Da går folk i Shanghai fullstendig av skaftet. De strømmer til og betaler 800 kroner kiloen for de beste eksemplarene.

De fineste krabbene kommer fra den lille sjøen Yangcheng. Der har fiskeren Sun Xinggren satset alle pengene sine på å bygge om hjemmet til restaurant. Nå venter familien nervøst på at turistene skal komme.

Om serien
Programleder Fredrik Önnevall tar oss på kryss og tvers i Kina for å finne den beste maten, de mest spesielle stedene og de mest spennende skjebnene. I hver episode er det én matingrediens som står i fokus.

Seriens hjemmeside og oppskrifter finner du her: Kinas mat
Svensk matserie i 8 deler (sesong 2)
Originaltittel: Kinas mat
Produksjon: SVT/Norvisjonen (2012)
Programleder: Fredrik Önnevall
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Kinas mat