Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. desember 2012 kl 20.15 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Elsker alt som er gammelt


Fra Lars-Erik Jacobsen var liten gutt, har han elsket alt som hører den gamle bondekulturen til. Det til tross for at han ikke er noen gårdsgutt selv, men fra Enebakk i utkanten av Oslo. Nå bor han langt nord i Numedal.

I en alder av 20 år gikk nemlig den største drømmen i oppfyllelse da Lars-Erik kjøpte den veiløse, brattlendte og forfalne fjellgården Skrepprud langt nord i Numedal. Gården besto av mange gamle og forfalne hus som trengte å bli tatt vare på.

Lars-Erik ble lærer, og det han greide å spare av lønna si, brukte han på å berge gamle hus fra forfall. 40 år senere bor han der fortsatt.

Om serien
Dette er den tiende sesongen av tv-suksessen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. Denne gangen drar han blant annet på besøk til et fraflyttet fiskevær i Meløyvær, en veilaus fjellgård på Fosen, Skrepprud i Numedal, Brattværet på Nordmørkysten og Liestøl i Åseral i Vest-Agder.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900