Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. august 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Dalziels gamle flamme

Sjefsetterforsker Dalziel (foran) blir personlig involvert i en ubehagelig kjærlighetshistorie. (Foto: Alan Olley, BBC)
Sjefsetterforsker Dalziel (foran) blir personlig involvert i en ubehagelig kjærlighetshistorie. (Foto: Alan Olley, BBC)
En høstlig romanse mellom sjefsetterforsker Dalziel og hans gamle flamme Florence, går det an å tenke seg det? I hvert fall er det bra til å begynne med – inntil et lik dukker opp.

Dalziel mottar et postkort med en innbydende påskrift fra sin gamle flamme Florence i Scarborough (North Yorkshire). De er en kystby som ligger utsatt til, og spesielt er det surt og kaldt der om vinteren, men Dalziel bestemmer seg likevel for å ta seg tid til å besøke Florence.

Skyer i horisonten
Til å begynne med utvikler alt seg vel og bra mellom dem, inntil et balsamert lik blir skyllet opp på stranden i nabobyen i Whitby. Plutselig er ikke alt så pent og pyntelig mellom Florence og Dalziel som det var – spesielt ikke da liket viser seg å være hennes tidligere ektemake.

Og likene av andre døde mennesker, alle utlendinger, dukker også etter hvert opp.

"Episoden er flott regissert, dyktig skrevet og har et snedig plot," oppsummerte Sunday Times i forbindelse med utsendelsen i England.


Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 5
Kveldens episoder: Foreign bodies, part 1
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no