Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. juli 2001 kl 20.00 Café Copacabana

Gjensyn med Stoltenbergs verden


I serien ”Copacabana” het programlederen Yngve Freiholt, en urban og trendy ung mann med utpreget vestkantdialekt. I ”Café” overtok hans rake motsetning, den karslige og trivelige Terje Engelsmo. To forskjellige typer med én fellesnevner: Robert Stoltenberg.

Robert Stoltenberg er et oppkomme av ideer og en briljant imitator, noe han til fulle fikk demonstrere i ”Copacabana” og ”Café” som rullet over tv-skjermen i fjor vår og høst. I seks programmer blir det nå gjensyn med noen av Stoltenbergs beste krumspring og snodige figurer fra de to seriene.

Trendfriken og den folkelige
Yngve Freiholt er den mest urbane av de urbane. Han er oppdatert på det meste innen moteverdenen og lidenskapelig opptatt av estetikk og norsk populærkultur. Han er den perfekte leder for quiz-showet "Copacabana", hvor lagene består av to vakre og vellykkede kjendiskvinner på den ene siden, og to menn som har yrker som krever uniform.

Terje Engelsmo er ikke fullt så trendy, men har bredere folkelig appell. Han er pratsom - faktisk så snakker han før han tenker, og da kan han virke noe taktløs. Han er en typisk zapper og påvirket av programmer som "Reisesjekken".

Blant figurene Stoltenberg har latt oss bli kjent med er sigøynerkvinnen Maja Karlsen Boraga, dovakten Conrad Haugenli Osmundsen og formann i Kløverenga borettslag i Groruddalen, Roy Kristiansen

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Robert Stoltenberg
Prosjektleder: Lars Hognestad
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder:
1 Yngve Freiholt alias Robert Stoltenberg. (NRK-foto: Ole Kaland)
2 Terje Engelsmo alias Robert Stoltenberg. (NRK-foto: Ole Kaland)