Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. september 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Gammel kjærlighet og rusk i maskineriet

Spaneren Oscar Stone (Ian Stenlake, i midten) havner i trøbbel med gamlekjæresten. (Foto: Beyond Distr.)
Spaneren Oscar Stone (Ian Stenlake, i midten) havner i trøbbel med gamlekjæresten. (Foto: Beyond Distr.)
Oscar Stone er klovnen i den australske krimserien ”Politiagentene”. Alltid roter han seg bort i noe, og denne gang er det gamlekjæresten Kelly.

Stone (Ian Stenlake) er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. I denne episoden opptrer han fordekt som våpensmugler og tidligere offiser i hæren. Operasjonen går ut på å knekke en kontrabandegruppe involvert i våpeneksport, og det er da han oppdager at gamlekjæresten Kelly er innblandet i saken. Ivrig etter å beskytte henne, holder han ting skjult for kollegene. Dermed setter han sitt eget liv og en stor operasjon i fare.

Fra juss til film
Ian Stenlake som spiller Oscar Stone i ”Politiagentene”, hadde aldri tenkt å bli skuespiller. For ti år siden var han fast bestemt på å studere til forretningsadvokat. Men på en utenlandsreise dumpet han bort i en kvinne som var stand in for den amerikanske skuespilleren Diane Keaton under innspillingen av ”Gudfaren III” i Roma. Og vips, så ble han lokket med i en scene i filmen, som kelner i hvit jakke. Som Ian selv sier: ”Jeg var født til å bli skuespiller, men visste det ikke!”

Seks år senere ble han uteksaminert fra en skuespillerskole i Australia og har siden hatt roller i en rekke tv-serier.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde:
Spaneren Oscar Stone (Ian Stenlake, i midten) havner i trøbbel med gamlekjæresten. (Foto: Beyond Distr.)