Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. juli 2005 kl 00.00 Live Aid - rockens største øyeblikk?

Høydepunkter fra Live Aid

13. juli 1985 er en merkedag i musikkhistorien. Et av tidenes største konsertarrangementer samlet det ypperste av rock- og popartister på scenen i London og Philadelphia. Inntektene gikk til ofre for sultkatastrofen i Etiopia.

Etter den voldsomme suksessen med Band Aid-innspillingen bestemte primus motor Bob Geldof seg for å runde av hele prosjektet med en gigantkonsert. Hans ambisiøse mål var å arrangere to konserter parallelt, en på Wembley i London og en på JFK Stadium i Philadelphia.

Responsen lot ikke vente på seg. I løpet av 16 timer kunne publikum over hele verden følge sendingen, som gikk både på fjernsyn og radio, og som vekslet mellom de to scenene. På Wembley spilte artister som U2, Elvis Costello, Sting, Phil Collins, Sade, Queen, David Bowie, The Who, Elton John og Paul McCartney. I Philadelphia underholdt blant andre Joan Baez, Black Sabbath, Run DMC, Crosby, Stills and Nash, The Beach Boys, Santana, Madonna, Eric Clapton, Bob Dylan og Tina Turner.

Det massive dobbeltarrangementet innbragte over en milliard kroner til bekjempelsen av sultkatastrofen, og inspirerte til lignende veldedighetskonserter i årene som fulgte.

NRK viser en redigert versjon av konsertene.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt musikkprogram fra BBC Production (1984)
Originaltittel: Live Aid Highlights
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,