Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. mars 2005 kl 21.25 Brød og sirkus

Som smurt

Programleder Knut Olsen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Knut Olsen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Knut Olsen inviterer til en debatt om smøring, korrupsjon og alminnelig norsk skinnhellighet. Norge har innført en ny korrupsjonsparagraf som kan ramme alle som heretter tar i mot gaver, penger eller gratisreiser i næringslivet eller politikken. Etikkprofessor Alexander Cappelen ved Norges Handelshøyskole i Bergen mener at de nye reglene bør praktiseres strengt.

Debattanter er Jan Guillou, forfatter, Harald Arnkværn, styreleder Vinmonopolet, Grete Knudsen, tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og Hilde Frafjord Johnson, bistandsminister.

- Heretter bør vi sitte på pinnestoler i hvitmalte rom for ikke å bli stemplet som skurker, sier norske næringslivsledere.

Hva er forskjellen på smøring og effektiv kundepleie? Hvor går grensen mellom gaver og bestikkelser? God etikk er ikke alltid god butikk.

Mens Norge bruker titalls millioner i bistand for å avskaffe korrupsjon i Afrika og Asia, har avsløringene her hjemme nærmest stått i kø: I Statoil, kraftbransjen, matvarekjedene, apotekene, Tine og Vinmonopolet .

Direktesendt debattprogram
fra Norges Handelshøyskole i Bergen
Produsert av Program RIKS Bergen
Programleder: Knut Olsen
Pressekontakt: Erik Bull, mobil: 99599760
Vises også i Nett-TV.