Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. august 2004 kl 23.15 Detektimen: Kalde spor

Mumiefunn leder til mordetterforskning

Etterforsker Wil Johnson (Spencer Jordan) blir personlig involvert i etterforskningen. (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Wil Johnson (Spencer Jordan) blir personlig involvert i etterforskningen. (Foto: BBC Worldwide)
En mumifisert kropp blir funnet i en søppelkasse. Mens politiet strever med å fastslå offerets identitet, mottar de tips om å undersøke et forlatt hus i Notting Hill. Her oppdager de tre lik til. En ny mordetterforskning er i gang.

Huset i Notting Hill ble på 1960-tallet benyttet som innspillingssted for en film om rivaliserende forbryterbander. Oppdagelsen av de tre likene og merkelige tegn og symboler i gulvet og på veggene tyder på at virkeligheten er langt mer skremmende enn det som ble skildret i filmen. Boyds etterforskere innkaller en tidligere leieboer til forhør.

Wils barndomshjem
Leieboeren, som er en eldre kvinne, ble bare kalt "Medisinkvinnen" av nabolaget. Stor er overraskelsen i Boyds gruppe når hun tydelig gjenkjenner Wil. Han innrømmer motvillig at han bodde i huset i deler av barndommen.

Tekniske spor forteller at blodet på et av de mulige drapsvåpnene stammer fra en person fra De karibiske øyer. Er det en tilknytning til Wils far, som forsvant da han var liten?

Om serien
Det er britisk kvalitetskrim som blir Detektimen utover sommeren. "Waking the Dead", som serien heter på originalspråket, har slått stort an i hjemlandet, med seertall på opptil åtte millioner. Serien ble nominert til Emmy i 2003, og BBC har bestemt seg for å lage flere sesonger av denne nyskapende serien. Trevor Eve, for tiden aktuell som Velior i storfilmen Troya, spiller Peter Boyd, leder for en spesialgruppe innen politiet. Gruppen jobber med saker der tekniske fremskritt eller nye opplysninger gjør at etterforskning kan gjenopptas. Foruten Boyd består den nøye sammensatte gruppen av fire medlemmer med hver sin kompetanse. Etterforskningen fører ofte til at tilsynelatende oppklarte saker tar overraskende vendinger. Men det betyr også at de står overfor nye utfordringer og nye farer når den skyldige fremdeles går løs…


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead
Kveldens episode: Final Cut
I de viktigste rollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Saskia Reeves (Dr. Laurie Poole), Navin Chowdry (Rainman), Charlie Creed-Miles (Terry Tanner) Pressekontakt:Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)