Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. januar 2005 kl 18.00 Barnas supershow

Mange nye fjes i Barnas supershow

Barnas supershow er tilbake! Øverst fra venstre: Ingrid Martine og Marit Serianna, andre rekke fra venstre: Emil og Anne Xiu, og nederst fra venstre: Peder, Henriette og Benjamin. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Barnas supershow er tilbake! Øverst fra venstre: Ingrid Martine og Marit Serianna, andre rekke fra venstre: Emil og Anne Xiu, og nederst fra venstre: Peder, Henriette og Benjamin. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Barnas supershow gir en pangstart på det nye året med et show for, av og med barn. Denne våren er det hele fem nye programledere, og hver lørdag i 11 uker skal de sørge for full rulle i studio med barn som programledere, barn som publikum og barn i husbandet.

I tillegg til de nye programlederne, blir det også noen nye programposter i Barnas Supershow. Hver gang skal "superfikserne" vise hvordan du kan lage smarte ting selv, som sportsspill og leker, bordkort til bursdagsselskap, teaterscene og fuglebrett.

Møte med historiske personer
I hvert program skal vi også møte noen viktige historiske personer, som Charlie Chaplin, Anne-Cath. Vestly, Kong Olav, Mozart, Picasso og Leonardo DaVinci. Og hvem spiller dem i dramatiseringer? Barn selvfølgelig! Barn er også skuespillere i mange av rollene i den humoristiske serien "SFO", som leker med hverdagskonflikter mellom barn og voksne. Her spiller Hilde Asbjørnsen, fra humor-duoen "Asbjørnsen & Joh", SFO-lederen Linda som passer på Stian og Trude etter skoletid.

I tillegg fortsetter Oddgeir å gi voksne beskjed om at de må legge seg når de ikke er trøtte, gå ut og få nye venner når de har sett for mye tv, og tisse når de ikke må – akkurat som voksne sier til barn.

Maur i rompa i første sending
Hvert program har et eget tema, og i årets første sending skal det handle om bevegelse. 2005 er nemlig bevegelsens år, og derfor har Barnas supershow lagd en egen sang som heter "Maur i rompa", og musikkvideoen får du se i det første programmet. Vi skal også møte Ginger Rogers og Fred Astaire, som begge var veldig glade i å røre på seg og danse.

GO
Nordvisjonens (NRK, SVT, DR og YLE) barne og ungdomsavdelinger har gått sammen om en nordisk kampanje kaldt GO. Dette fordi statistikken viser skremmende tall og fakta om barn, aktivitet og kondis. Nordvisjonen ønsker gjennom denne kampanjen å påvirke barn til en sunn livsstil, ta ansvar til å bevege seg og spise sunt. Dette skal de gjøre ved hjelp av programmer som med lek og lyst stimulerer til økt fysisk aktivitet.

Gjennom WEB Solreisen - Felles nordisk WEBside kan alle Nordens barn gå inn og lage sin egen profil. Alle små og store aktiviteter (sykle til skolen, hoppe paradis, trene etc. etc.) gir poeng, og felles mål er at alle barna til sammen skal klare å utføre aktiviteter tilsvarende det å gå til solen. Les mer

I tillegg til disse programmene kommer hvert land især til å prege sin sendeflate med GO- innhold.

I NRK vil vi la de forskjellige redaksjonene fra Newton og Guru, til barne-TV ta opp dette på diverse måter. Vi kan for eksempel vise til gode gamle leker som hoppetauet og rockering og oppfordre barna til å gå tur eller leke ute. Alt dette finnes dere mer informasjon om på www.nrk.no/go


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Barn og Ungdom
Programledere: Ingrid Martine (7), Marit Serianna (7), Emil (7), Anne Xiu (8), Peder (6), Henriette (6), Benjamin (8)
Husband: Victor (8), Øyvin (8), Stina (8)
Prosjektleder: Ingrid Hafstad
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer 
  • www.nrk.no/go