Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. august 2011 kl 20.00 Tore på sporet

En angrende sjømann


I 2005 kom det et brev fra en sjømann til "Tore på sporet". Han hadde seilt på de syv hav, hvor han blant annet hadde gått i land på den karibiske øya Trinidad. Der møtte han verdens vakreste jente som Tore Strømøy prøver å finne igjen i sesongens siste program.

Sjømannen var sammen med jenta under hele oppholdet på Trinidad. Etter at han seilte derifra, fikk han et brev fra henne der hun fortalte at hun var gravid. Noe senere fikk han enda et brev hvor jenta fortalte at hun hadde fått en datter.

Sjømannen svarte aldri på brevene, men i godt voksen alder angret han. Nå hadde han et sterkt ønske om å finne datteren og kjæresten på Trinidad for å be om unnskyldning for at han aldri reiste tilbake.

I fire år jobbet Tore Strømøy med denne saken. Men etter utallige telefoner og mailer hadde han fortsatt ingen spor etter verken datteren eller kjæresten. De var som forsvunnet i jorda. Men så får Tore kontakt med en kvinne fra Trinidad som er bosatt i Norge. Hun hadde jobbet på øya som journalist, og satte inn en etterlysning om saken i en avis på Trinidad. Da begynte ting å skje.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon Program Tyholt
Programleder: Tore Strømøy, tore.stromoy@nrk.no
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900