Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. februar 1999 kl 19.35 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 24. februar kl 19.35
Alternativ sunnhet (20:20)

Soneterapi stoppet smertene
Det siste programmet i den danske serien \"Alternativ sunnhet\" tar blant annet for seg smertelindring ved hjelp av soneterapi.
Den danske forleggeren Peter Asschenfeldt var plaget av smerter i lårene og i skrittet. Etter flere resultatløse besøk hos leger og spesialister bestemte han seg for halvannet år siden å prøve soneterapi. Og det hjalp.
- Mine spenninger er forsvunnet og mitt velvære er generelt bedre. Jeg er faktisk aldri syk mer, forteller Peter Asschenfeldt i kveldens \"Alternativ sunnhet\".
Utover sitt ukentlige besøk hos soneterapeuten forsøker Peter Asschenfeldt å leve så sunt som mulig.
- Jeg har gått ned 25 - 30 kilo på halvannet år, og det var hardt arbeid. Derfor har jeg lovet meg selv aldri å bli svær igjen, sier Peter Asschenfeldt.
Indisk legekunst
Den amerikanske lektoren ved Københavns Universitet, Kenneth Zysk, har i 20 år forsket i indisk legekunst - kalt ayurveda. Det er et holistisk behandlingssystem som tar utgangspunkt i den enkeltes relasjoner til verden og miljøet. Selve behandlingen kan bestå av plantemedisin, diett og en rensing av kroppen.
Men ifølge Kenneth Zysk kjenner de vestlige behandlere som praktiserer ayurvedisk medisin ikke godt nok til legekunsten, og mange såkalte New Age-behandlere utelater noen av aspektene ved den ayurvediske behandlingen.

Nordlysmassasje
I kveldens program besøker vi også Nordlyssenteret ved Silkeborg hvor kroppsterapeutene Anne og Philip Ness underviser i den spesielle nordlysmassasjen. Den lindrer ikke bare ømme muskler og stive nakker, men gjennom samtaleterapi får pasienten en større forståelse for sammenhengen mellom kropp og psyke.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning
på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 19.35

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

\0\0\0