Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. mars 2001 kl 22.35 Brobyggernes gjestebud

Brobyggernes gjestebud (ttv)


NRK1 søndag 18. mars kl 22.35
Brobyggernes gjestebud (2:6)

Antroposofen Cato Schiøtz

I kveld legger forsvarsadvokaten og antroposofen Cato Schiøtz Orderudsaken til side og inviterer de fem andre brobyggerne til gjestebud og en innføring i antroposofi. Han serverer et velsmakende biodynamisk måltid.

Måltidet består kun av matvarer som er dyrket etter antroposofiens spesielle ideer om dyrkingsmetoder, blant annet i takt med månefaser.

Gjennom samtalen rundt bordet får vi blant annet svar på om antroposofien har ført til at den populære advokaten tar på seg flere saker som ikke er strengt forretningsjuridiske.

Ressursperson for antroposofene
Cato Schiøtz ble gradvis trukket inn i antroposofisk tankegang da barna hans begynte på Steinerskolen på Hovseter i Oslo. Han har fungert som advokat og ressursperson for antroposofene, og har med tiden selv blitt overbevist antroposof.

Han meldte seg ut av statskirken som ung, men har fått et nytt forhold til kristendommen etter at han ble antroposof. De siste par årene har han også vært medlem av Kristensamfunnet og gått på deres gudstjenester. Kristensamfunnet er antroposofenes eget kirkesamfunn, basert på Rudolf Steiners meninger om hva kristen tro er. Reinkarnasjon og tro på karma og skjebne eksisterer side om side med mer tradisjonelle kristne trossymboler.

Om serien
\"Brobyggernes gjestebud\" er årets oppfølger til den populære serien \"Brobyggerne\", som gikk rett hjem hos seerne da den ble vist sist sommer. Her møtes nye, entusiastiske brobyggere - en jøde, en statskirkekristen, en muslim, en antroposof, en pinsevenn og en ateist - sammen med programleder Kjell Erik Moen.

Seks søndager utover senvinteren samles brobyggerne til et gjestebud hjemme hos hver enkelt av deltakerne. Rundt bordet formidler kveldens hovedperson sin troshistorie og mattradisjoner knyttet til denne.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Anne Eikvar, tlf. 23049352, anne.eikvar@nrk.no

Bilde:
Forsvarsadvokat og antroposof Cato Schiøtz (t.v.) sammen med programleder Kjell Erik Moen. (NRK-foto: Ole Kaland)