Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. oktober 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Slitsom vakt, morsom fest

Restaurantsjef Nicolas F. Blomgren får en helt spesiell gjest i restauranten. Vedkommende bestiller lutefisk fra hovedkjøkkenet, der Eirik Lillebø er souschef. (Foto: Helga Bu)
Restaurantsjef Nicolas F. Blomgren får en helt spesiell gjest i restauranten. Vedkommende bestiller lutefisk fra hovedkjøkkenet, der Eirik Lillebø er souschef. (Foto: Helga Bu)
Hva er riktig prioritering hvis toalettet i banketten og hovedoppvaskmaskinen går i stykker – samtidig? Økonomidirektør Marius Mæle må ta noen vanskelige avgjørelser på sin første helgevakt. Servitør Svein Frode har mer enn nok med å arrangere stor fest, mens Annen Etage får en helt spesiell gjest med helt spesielle ønsker.

Den nye økonomisjefen har som mål å finne steder der han kan kutte kostnader og rasjonalisere driften. Reduksjon av antall ansatte er én mulighet, men det spørs om det er aktuelt etter en heller hektisk helgevakt der det til fulle blir illustrert at det er helt nødvendig å ha noen som kan trå til i krisetilfeller. For hva gjør man når vannet siver utover gulvet på dametoalettet, oppvaskmaskinen i hovedkjøkkenet går i stykker, og gjestene helst ikke skal merke noe til noen av delene?

Ny meny
Nicolas, sjefskokk Morten Hallan og de andre kokkene på Annen Etage jobber med å sette sammen en ny meny for restauranten. Da må man prøvesmake. Alle kelnerne prøver de nye rettene, slik at de har god kjennskap til hva de serverer. Ingen nye retter blir godkjent uten justeringer.

En av restaurantens faste gjester kommer til middag med meget celebert følge. Vedkommende vil veldig gjerne ha lutefisk, noe som verken står på den nye eller den gamle menyen. Nicolas bestemmer likevel at de skal gjøre et unntak ved å bestille fra det andre kjøkkenet. Kokkene er ikke glade.

Glamour og galla
I lang tid har servitør Svein Frode og noen venner jobbet med å arrangere en meget spektakulær fest. De har lagt ut store summer og virkelig slått på en av de aller største trommene. Nå er kvelden endelig her, men kommer det nok gjester til at de går i balanse?

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,