Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juli 2006 kl 20.00 Dinosaurer som dreper

Monstermøtet

En ekte (datamanipulert) Triceratops klar til angrep. (Foto: BBC)
En ekte (datamanipulert) Triceratops klar til angrep. (Foto: BBC)
Dinosaurer blir ofte kategorisert som enten kjøttetende som Tyrannosaurus Rex, eller planteetende som Triceratopsen. I denne serien i to deler gjenskaper BBCs Bill Oddie fortidens dinosaurer og utfordrer dem til en virkelighetstro kamp.

Bill Oddie sammenligner fortidens dinosaurer med dagens nålevende krokodiller og fugler. I samarbeid med reptil-eksperter analyserer han dino-fossiler, og ut fra vitenskapelige bevis konstruerer han de virkelighetstro kopier av dinosaurenes viktigste våpen: tenner og horn. Formålet er å demonstrere deres skrekkinngytende potensial. Resultatene blir matet inn i et dataprogram og fremskaffer de mest presise bildene av fortidens dinosaurer fram til i dag.

I kveld
Den kjøttetende Tyrannosaurus Rex møter den planteetende Triceraptos til kamp. T-rex, den mest kjente drapsmaskinen som har eksistert på jorden, har kjeven fylt av 50 tenner, hver av dem sterke nok til å knuse en bil.
Motsatt er Triceraptusen pansret med livsfarlige spyd på hodet.

Et møte mellom disse superkreftene har lenge vært filmskapernes store drøm, men inntil nå har det blitt med fantasier. I kveld viser forskerne hvordan nye og overraskende teknikker kan avsløre at det en gang for millioner av år siden faktisk eksisterte en virkelig konflikt mellom disse to monstrene.

Del to av denne serien sendes fredag 21. juli.

Innkjøpt naturprogram (2006)
Originaltittel: The Truth About Killer Dinosaurs
Produsert av. BBC
Programleder: Bill Oddie
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)