Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mai 2007 kl 19.55 'Allo, 'Allo!

Ellevilt fra krigens dager

’Allo, ’Allo: Hele gjengen samlet på ett brett utenfor kafeen til René (Foto: BBC)
’Allo, ’Allo: Hele gjengen samlet på ett brett utenfor kafeen til René (Foto: BBC)
Bli med til Renés kafé i Nouvion i det okkuperte Frankrike. Kaféverten har en tøff hverdag med motstandsbevegelsen, nazister, svigermor i annen etasje – og ikke minst med kona Edith.

René er også involvert i å gjemme det verdifulle maleriet "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse, en pølse Gestapo nå har fått sine klamme fingrer i.

I denne episoden får hr. Flick i Gestapo vite at kommunistene har kidnappet pølsa, og at de krever løsepenger for den. Det blir utarbeidet en plan hvor René skal betale løsepengene til kommunistene, men etterpå skal oberst Von Strohm ligge i bakhold med troppene sine og ta tilbake pengene. Penger og pølse er i boks, med andre ord.

Om serien
’Allo, ’Allo er en av de aller mest suksessrike komedier BBC noen gang har laget. I løpet av de ni årene serien ble sendt på BBC, mellom 1982 og 1991, nådde seertallene over 11 millioner. Videoer og bøker har fulgt serien, og de medvirkende har også opptrådt i populære sceneshow i London og Australia.

Tekstforfatterne Jeremy Lloyd og David Croft er også ansvarlige for flere andre britiske klassikere, som "Dad’s Army", "Are You Being Served?" "Hi-de-Hi!" og "You Rang m’Lord?"

Britisk komiserie (1986)
Originaltittel: "’Allo, ’Allo!" serie 3
Produsert av BBC Worldwide
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Cronshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Madame Fanny), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Jack Haig (Monsieur Leclerc), Richard Marner (oberst Von Strohm), Richard Gibson (Hr. Flick) og Kim Hartman (Helga)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer