Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. juni 2001 kl 00.00 Millionloddet

Forviklinger i gjære

Virginia Braithwaite (Sarah Smart). (Foto: YTV)
Virginia Braithwaite (Sarah Smart). (Foto: YTV)
Virginia har fått seg jobb i Alisons firma, og kjører fornøyd rundt i sin Lotus Elite. Men hun har ikke glemt sin lidenskapelige forelskelse i nabokona Megan som har avvist henne. For å hevne seg sørger hun for at Megans ektemann Mike kommer uventet hjem og tar sin kone på fersken med vinduspusseren. Virginia tror dette vil føre til at Megan vil få seg en lærepenge, men i stedet gjør hun bare livet vanskelig for Mike.

Megan forlater nemlig Mike som blir helt fra seg. Alison gjør sitt beste for å trøste, mens Virginia får seg litt av en overraskelse når hun oppdager hvor ulykkelig hun har gjort Mike. Det var ikke ham det lille stuntet skulle gå utover!

En reddende engel
Alison og David har bryllupsdag, og de drar ut for å spise middag. David sier at han er lei jobben sin, men våger ikke å fortelle hvorfor. Alison skjønner ikke at det er hans affæren med Elaine som sakte men sikkert tærer på kreftene. Nok en gang prøver han å gjøre slutt på forholdet til elskerinnen, og de to kysser hverandre for siste gang.

Om serien
I den britiske dramaserien "Millionloddet" møter vi Amanda Redman i rollen som Alison Braithwaite, en ordinær husmor med mann og tre døtre. I en forstad til Leeds lever hun et helt normalt liv med sin familie - helt til hun en dag vinner 38 millioner pund i et lotteri.

For Alison er døtrene Virginia (Sarah Smart), Sarah (Sarah Churm) og Charlotte (Keeley Fawcett) og mannen David (Peter Davidson) det aller viktigste i livet. Hun holder i trådene hjemme og gjør det hun kan for å sikre familien et enkelt og greit liv. Men under overflaten lurer kaoset. David har utenomekteskapelige affærer på jobben, Virginia bruker mer tid på fest og marihuana enn universitetsstudier, Sarah er seriøs i alt hun gjør og tar det veldig tungt når tingene ikke går hennes vei, og Charlotte finner seg ikke til rette verken hjemme eller på skolen.

Men den største hemmeligheten av dem alle har Alison selv. Hun har ikke tenkt å fortelle familien om de 38 millionene hun har vunnet. I stedet vil hun at de alle fem skal fortsette sitt normale liv, mens hun får sjansen til å gjøre noe for seg selv. Men hvor lenge kan hun holde på med dobbeltlivet uten at noen av de andre fatter mistanke? Det gjelder å finne et påskudd som er passe normalt og sannsynlig, og håpe på at resten av familien går på limpinnen.

Alison får hjelp fra regnskapsføreren Pauline Farnell (Lynda Bellingham) og venninnen Marion Riley (Sylvia Syms), og sammen starter de et firma som skal hjelpe mennesker samtidig som de sakte men sikkert gjør milliongevinsten enda større.

Britisk dramaserie
Originaltittel: At home with the Braithwaites
I rollene: Amanda Redman, Peter Davison, Sarah Smart, Sarah Churm, Keeley Fawcett, Lynda Bellingham og Sylvia Syms.
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
1. Virginia Braithwaite (Sarah Smart). (Foto: YTV)
2. Megan Hartnoll. (Foto: YTV)