Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. april 2003 kl 20.10 Ferie langs ondskapens akse

Postkort til Bush fra Cuba

BBC-reporteren Ben Anderson avslutter sin rundreise i det som president Bush har gitt den famøse benevnelsen "ondskapens akse": Irak, Iran, Syria, Libya, Nord-Korea og Cuba. Siste stopp i serien er den sosialistiske republikken Karibia.

Under sitt besøk til Cuba forsøker Ben Anderson å finne ut hvordan cubanere flest reagerer på at landet deres fortsatt skulle representere en trussel mot verdensfreden. I de seks landene reporteren har besøkt fant han den største bestyrtelsen over president Bushs uttalelse nettopp i Cuba.

Cuba – en trussel?
Cuba har verken atomvåpen eller kjemiske våpen, og det er ingen tegn til at landet skulle ville skaffe seg det. Videre så nedbemanner Cuba sine militære styrker år for år, og det en gang så avanserte flyvåpnet er for lengst akterutseilt uten hjelpen fra Russland.

Hermed avsluttes "Ferie langs ondskapens akse", en alternativ reiseserie laget med skjult kamera, og som i engelske aviser har fått gode omtaler. Karakteristikker som "intelligent fjernsyn" og "tankevekkende tv" har gått igjen.

Innkjøpt engelsk dokumentar
Originaltittel: Holidays in the Axis of Evil
Regi: Ben Andersson
Produksjon: BBC Worldwide
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57