Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. oktober 2011 kl 21.30 Bokprogrammet: Litterært selvmord?

Er alt over nå, Knausgård?


Har vi nå hørt det siste fra Karl Ove Knausgård? Han er endelig aktuell med sin sjette bok i serien "Min kamp", og kaller dette siste verket for et litterært selvmord. Han synes på ingen måte at det er en skummel tanke. Vi får et sterkt møte med Knausgård i fritt fall.

Karl Ove Knausgård har skrevet sin siste setning i det sjette og siste bindet av "Min kamp" etter to
år og 3000 sider. Bokprogrammet møtte Knausgård i hjemmet hans i Sverige uken etter at han hadde satt punktum.

Sluttfører han med bind seks en milepæl i norsk litteraturhistorie, eller ender det hele som en flopp? Han er ikke sikker selv.

Selvforakt og skyldfølelse
Karl Ove Knausgård satte siste punktum for serien tidlig i september, og uken etter banket Bokprogrammet på døren hans i Ystad i Sverige der han bor med sin kone, forfatteren Linda Bostrøm og deres tre barn. Føler han på forventningspresset? "Min kamp" er Knausgårds tredje roman, og for første bind i 2009 fikk han Brageprisen. Bind seks skulle komme høsten 2010, men har blitt utsatt flere ganger. Knausgård forteller om skrivesperren, selvforakten og skyldfølelsen.

Karl Ove Knausgård (1968) er vokst opp på Tromøya ved Arendal og i Kristiansand. Han har studert Kunsthistorie og litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen og ble tatt opp ved Skrivekunstakademiet i Hordaland bare 19 år gammel. Han debuterte med romanen "Ute av verden" i 1998 og vakte stor oppmerksomhet fra første stund. For boken mottok han både Kritikerprisen og Bjørnson- stipendet. Hans andre bok "En tid for alt" kom ut i 2004, og han mottok bl.a. P2-lytternes romanpris.Egenprodusert litteraturprogram 2011
Programleder : Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 415 06 747/ 23044064
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no