Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. desember 2000 kl 09.55 Drømmen om Narnia

Drømmen om Narnia (t)


NRK1 fredag 22. desember kl 09.55
Drømmen om Narnia (1:12)

Gjensyn med Narnia

I 1950 åpnet den britiske forfatteren C.S. Lewis dørene til en helt spesiell verden: Landet Narnia, som er en verden av fauner, dverger, nymfer og kjemper, av dyr som snakker og gutter som forvandles til drager. Veien til denne fantasiverdenen går gjennom et garderobeskap.

Serien starter med at det er krig i England, og de fire engelske skolebarna Lucy, Susan, Peter og Edmund må reise på landet til professor Kirke. Professoren lever i sin egen verden og bryr seg ikke noe særlig om hva barna foretar seg. Straks er de i gang med å utforske professorens store, mystiske hus - gjennom endeløse korridorer, ubrukte soverom, store saler og støvete biblioteker.

Veien til Narnia
En dag barna leker gjemsel, gjemmer Lucy seg inne i et svært garderobeskap, som står i et nesten tomt rom. Når hun åpner skapdøra, åpnes samtidig veien til eventyrlandet Narnia, der løven Aslan spiller en avgjørende rolle.

De andre barna vil ikke tro på Lucy når hun kommer tilbake. Selv mener hun at hun har vært borte i flere timer. Egentlig dreier det seg bare om et øyeblikk. Senere blir også Edmund med Lucy inn i skapet. Sammen går de inn i fantasilandet Narnia.

Om serien
I Narnia utspilles en dramatisk kamp mellom det gode, representert ved løven Aslan, og det onde i heksa Hvits skikkelse. Hun blir også kalt dronningen, og har skapt Narnia til et evig vinterland uten jul.

Forfatteren og Oxford-professoren Clive S. Lewis åpnet for første gang dørene til den spesielle Narnia-verdenen i 1950. De populære Narnia-bøkene er siden oversatt til mange språk - til norsk på slutten av 70 tallet. Denne serien er basert på boka \"Løven, heksa og klesskapet\".

Serien ble første gang sendt i NRK Fjernsynet i januar 1990. Denne julen sendes serien fra og med 22. desember til og med 2.januar som en avslunting på morgenprogrammet \"Julemorgen\".

NRK1 fredag kl 09.55

Britisk serie
Originaltittet: The Chronicles of Narnia
I rollene: Sophie Wilcox, Sophie Cook, Jonathan Scott, Richard Dempsey og Barbara Kellerman.
Regi: Marilyn Fox
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)


Bilde
1. Lucy (Sophie Wilcox).
2. Edmund (Jonathan Scott), Susan (Sophie Cook), Lucy (Sophie Wilcox) og Peter (Richard Dempsey) på vei inn i klesskapet som fører dem inn i landet Narnia.
3. Heksa Hvit (Barbara Kellerman).
4. Edmund (Jonathan Scott), Susan (Sophie Cook), Lucy (Sophie Wilcox), løven Aslan og Peter (Richard Dempsey) .