Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. august 2001 kl 16.30 Trigger

Ungdommens fredagsunderholdning

Trigger er tilbake etter sommerferien, og dermed er det klart for nye direktesendinger med Solveig Kloppen og Thomas Numme. Programlederne har mange nye spillopper på lager, og kan skilte med både egen julekalender, egen dramaserie og liveband i studio. I løpet av høsten blir vi også kjent med to polfarere som skal ut på ekspedisjon.

- Vi starter allerede i første program med å telle ned til jul, for vi har laget vår egen julekalender. Serien heter ”Sofa, sofa” og er et familiedrama i 17 deler der Thomas og jeg har hovedrollene, sier Solveig.

Med tanke på at premieren på Trigger går i den store bryllupshelgen blir det naturlig nok bryllupsstoff i det første programmet. Kanskje får vi møte noen av gjestene eller de involverte?

Flere serier
De humoristiske programlederne har også laget sitt eget håndballdrama. Det har fått navnet ”23-24”, skrevet som et håndballresultat. Uten å røpe altfor mye kan vi si at dramaet har en stjernespekket rolleliste. Også her spiller Thomas og Solveig hovedrollene. Ellers har de fått med seg andre personer som er både kjent og ukjent med denne typen sport.

To andre personer som kommer til å være svært delaktig i høstens programmer, er Harald Rønneberg og Nicolai Nansen. De to skal gå til Sydpolen i oktober, og Trigger skal følge deres forberedelser til polpunktet. Vi får også være med underveis på ferden. Serien heter ”Eventyrlyst”, og vi får se at forberedelsene er nokså A-typiske i forhold til det vi hadde innbilt oss at polfarere driver med før en ferd. Nansen er for øvrig oldebarnet til den mer kjent Fridtjof Nansen, og karakteriserer turen til Sydpolen som en ”ekstrem backpackertur”!

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Solveig Kloppen og Thomas Numme
Prosjektleder: Mette Kristensen, 23 04 90 66 Pressekontakt:Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,