Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. april 2006 kl 21.25 Niern: Batman Forever

Flaggermusmannen flyr igjen


"Batman Forever" er en amerikansk fantasiaction om tegneseriehelten Batman (Val Kilmer) og hans heltemodige kamp mot det onde.
Denne tredje filmen om tegneseriehelten Batman, eller Lynvingen på godt norsk, har ny mann i hovedrollen og ny regissør. Michael Keaton er byttet ut med Val Kilmer og Tim Burton har overlatt regien til Joel Schumacher. I "Batman Forever" har den mørke ridderen fra Gotham City to livsfarlige motstandere å hanskes med.

Motstanderne kaller seg Two-Face og The Riddler. Two-Face, som er den tidligere statsadvokaten Harvey Dent, beskylder Batman for å ha forårsaket at ansiktet hans ble vansiret. Nå er han ute etter hevn og terroriserer byens rettskafne innbyggere. The Riddler er Edward Nygma, datageniet som tidligere har vært ansatt av Batmans alter ego, Bruce Wayne. Han er også hevngjerrig, og nå har han utviklet en vitenskapelig innretning som skal fjerne Waynes viten om sin andre identitet.

På Batmans side står den vakre psykologen Chase Meridian og hans trofaste hjelper, Robin. Vil de klare å stå imot det grusomme tospannets listige planer?

De gode og de onde
Inne i Batman-kostymet finner vi Val Kilmer. Han spiller også Batmans alter ego, den schizofrene Bruce Wayne. Den sexy psykologen Chase Meridian (Nicole Kidman) prøver å psykoanalysere og forføre både Batman og Bruce Wayne. Det skaper et innfløkt trekantforhold.

I denne filmen dukker også for første gang Batmans unge følgesvenn Robin opp, spilt av Chris O'Donnell.

Tim Carrey spiller den misforståtte vitenskapsmannen Edward Nigma. Den andre erkeskurken, Harvey Dent, spilles av Tommy Lee Jones.

"Tommy Lee Jones og Tim Carrey gjør en perfekt tolkning av to de psykotiske forbryterne, og de gjør også sine karakterer morsomme. Det er disse to som sørger for mye av humoren." (Filmspesialisten)

"Sommerens film for alle som liker fart, moro og tegneserier. Den morer og overrasker - og er breddfull av selvironi" skrev VG etter den norske premieren sommeren 1995.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Batman Forever
Regi: Joel Schumacher
I rollene: Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey og Nicole Kidman
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 78 53