Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 30. desember 2006 kl 21.10 Niern: Mannen med jernmasken

Stjernespekket historisk drama


I 1638 føder dronning Anne av Frankrike en gutt som en dag vil arve tronen. Bare kjent av noen ganske få, ble en tvillingbror født noen minutter senere. 22 år senere regjerer tronfølgeren, men folket sulter og lider. Kongens navn er Ludvig 14.

Blant musketerene, som hadde tjent trofast under den forrige kongen, Ludvig 13., er det bare en som er på den nye kongens side – D’Artagnan, kaptein for kongens vaktstyrke. De tre kameratene hans, Aramis, Artos og Porthos, har trukket seg tilbake til det sivile liv for lenge siden.

Hevn
En dag får den unge og upopulære kongen øye på Christine. Den unge damen er forlovet med soldaten Raoul, sønnen til Athos. Kongen gjør kort prosess og sender Raoul i krigen. Raoul dør på slagmarken, og kongen har Christine for seg selv.

Athos, Aramis og Porthos tenker imidlertid ut en plan for å hevne seg på kongen. Aramis vet at det fins en mann med jernmaske i et av byens fengsler, og at denne mannens eksistens kan løse alle problemer. Han er nemlig kongens tvillingbror.

De klarer å sette ham fri, og forteller ham hvem han er. Planen er nå å bytte ut den onde kongen med tvillingbroren på et karneval som snart skal holdes. Men D’Artagnan er fortsatt trofast mot kongen, og må kjempe mot sine gamle venner…

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "The Man in the iron Mask", basert på Alexandre Dumas’ romaner
Regi: Randall Wallace
I rollene: Leonardo DiCaprio (Kong Ludvig /Philippe), Jeremy Irons (Aramis), John Malkovich (Athos), Gérard Depardieu (Porthos), Gabriel Byrne (D’Artagnan)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83