Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. april 2003 kl 20.10 Festspilldokumentar

Bergen en varig fest!

50 år med Festspillene i Bergen – festspilldirektør Bergljot Jonsdottir viser vei. (Foto: Festspillene i Bergen)
50 år med Festspillene i Bergen – festspilldirektør Bergljot Jonsdottir viser vei. (Foto: Festspillene i Bergen)
- Jeg ønsker at Festspillene i Bergen skal ekspandere både i tid og rom, uttalte festspilldirektør Bergljot Jonsdottir da hun presenterte sitt første festspill i Bergen i 1996, en målsetting hun og hennes drabanter rikelig har oppfylt. I kveld er Jonsdottir et sammenbindende midtpunkt i Hovedscenens "Festspilldokumentar".

I forkant av de 51. Festspillene i Bergen vises en aktuell dokumentar på "Hovedscenen", med utgangspunkt i fjorårets jubileumsfestspill. Det blir dypdykk i NRKs arkiver med festsprell og -spill fra hele hansabyen gjennom de 50 år. Vi skal til Troldhaugen og Grieghallen, Siljustøl og Lysøen, Håkonshallen og byens teaterscener, losje og kirker.

En rekke norske og utenlandske kunstnere deltar, og av de førstnevnte bidrar komponistene Arne Nordheim og Olav Anton Thommessen i særlig grad i programmet. Det gjør også Leif Ove Andsnes, solist i Griegs a-mollkonsert under fjorårets festspill.

Bergenssangen på et fat
Det er ikke alle forunt å bli populær i byen mellom de syv fjell, slik festspilldirektør Bergljot Jonsdottir er blitt. Men det vakte stor oppstandelse da hun til de første festspill i det nye årtusen hadde strøket "Bergenssangen" fra det tradisjonelle programmet. .

I stedet bød hun på sangen servert på oljefat, framført av et Trinidad-orkester.

Innkjøpt produksjon
Regi: Hans Otto Nicolaysen
Produksjon: Spleis
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57