Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. juni 2004 kl 19.55 Tinas mat

Hos fiskehandleren

Tina Nordström med kveldens dessert, myntemarinert grapefrukt. (Foto: Karin Lindqvist/SVT)
Tina Nordström med kveldens dessert, myntemarinert grapefrukt. (Foto: Karin Lindqvist/SVT)
Bergflyndre, eller lomre, er en ypperlig matfisk med hvitt og fast kjøtt. I kveldens program tilbereder Tina Bergström den som en ovnsbakt rett med pikant tilbehør.

Vi får bli med Tina til fiskehandleren, og etterpå lager hun sin egen variant, florentinsk bergflyndre, med bladspinat. Hun lager også svinekarré med ingefærgrønnsaker og tørkede plommer. Til dessert blir det grapefrukt marinert i fersk mynte.

Tomas har fått i oppdrag å teste ulike ovner, og prøver å finne ut hva man bør tenke på før man bestemmer seg for hvilken ovn man skal kjøpe.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 5
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Tinas oppskrifter på nrk.no