Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. mars 2005 kl 20.15 Fra loft og kjeller

Ny skattejaktrunde

Kjell Fuglehaug og Stine Woxman kommer over litt av hvert, her er en plakat av kong Haakon (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kjell Fuglehaug og Stine Woxman kommer over litt av hvert, her er en plakat av kong Haakon (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
I kveld er det klart for det første programmet i en ny runde med serien "Fra loft og kjeller" med Kjell Fuglehaug som programleder. I åtte programmer utover våren skal han, sammen med skraphandler Stine Woxman, ta seg inn på loft, kjellere, låver, uthus og stabbur rundt omkring i landet. Som sist blir det også denne gangen auksjonert bort gjenstander underveis.

Kokken Frode Aga er fortsatt med i serien. – Vi må jo ha mat, og når folk er så greie at de slipper oss inn på loftet eller i kjelleren, så syns vi bare det er rett og rimelig at vi har egen reisekokk med oss så vi ikke blir til mer bry enn nødvendig, sier Woxman og Fuglehaug, som heller ikke legger skjul på at Frode også er med for å få litt humør i programmet.

Skattejakt i Sigerfjord i Sortland
I kveldens program er det to loft i Sigerfjord i Sortland som skal gjennomsøkes etter antikviteter og andre interessante ting som er blitt stuet vekk på grunn av plassmangel eller andre årsaker.

Sigerfjord var rene eventyrplassen når det gjaldt fiskeri og fraktfart tidlig på 1900-tallet, og det ene loftet som gjennomsøkes, tilhørte i sin tid den gamle dampskipsekspedisjonen til Hindø Dampskipsselskap A/S. – Dette var et utrolig spennende rom, sier Kjell Fuglehaug, som kan røpe at de fant store mengder aksjebrev fra både dampskipsselskapet og den gamle sildeoljefabrikken på stedet. Gamle sjøkart fantes i store mengder, og ikke minst en hel årgang med Verdens Gang fra 1889!

Det andre loftet som blir gjennomsøkt, er kryploftet i huset der den gamle notmannen Coldvin Stavern bodde.

Et nytt, lite innslag denne gangen er "Dagens tema", der Stine Woxman bruker litt ekstra tid på et spesielt emne. I kveld er temaet "emballasje", et område som opptar mange samlere.

Frode Aga driver med sitt, og etter en vellykket seljakt disker han opp med helstekt ytrefilet av sel. – Det smakte aldeles fortreffelig, sier Kjell Fuglehaug

Auksjon
I auksjonen i kveld er det snakk om fem gamle aksjebrev fra det gamle Hindø Dampskipsselskap A/S og fem fra A/S Sigerfjords Sildolje,-kraftfoder- & guanofabrikk. Ettersom aksjebrevene ikke er utfylt, skal de egentlig omtales som blanketter.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78