Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. februar 2002 kl 20.15 Lekestue

Tid for handling


I kveld er vi kommet til veis ende i serien om Roger og hans strev for å få grep og retning på tilværelsen. Han har vært gjennom opplevelser som har rusket grundig opp i livet hans, og innser nå at han må ta ansvar for seg selv og menneskene rundt seg.

Det er særlig Roberts selvmord som har vært en alvorlig vekker for Roger. Han føler at halvbroren døde fordi ingen stilte opp for ham. Selv har Roger alltid vært en som står litt på sidelinjen og betrakter det som skjer. Nå innser han at det er på høy tid å involvere seg og ta ansvar.

Rogers bekymring retter seg spesielt mot 13-åringen Simen, som er blitt en glødende tilhenger av Glørs organisasjon Urban Front. Gutten har latt det skinne gjennom at han vil aksjonere på egen hånd, og nå vil Roger hindre at det skjer noe som kan få alvorlige følger.

I barnehagen når konfliktene et kritisk punkt fordi Roger tar med seg Oskar hjem en dag faren hans ikke dukker opp. Og i forholdet til Yumi skjer det en utvikling som skal forandre livet til Roger for bestandig…

Om ”Lekestue”
NRK Dramas serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue" fra 1997 og høstet mange lovord fra tv-anmelderne etter premieren 6. januar. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking. Roger studerer psykologi, men har et venteår før han kommer videre på embedsstudiet.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), som skaffer ham jobb i barnehagen der hun er ansatt. Kort etter forelsker han seg i koreanske Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Rogers yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen), er fra et annet av farens forhold. Han tok sitt eget liv etter at Helene brukte ham i et forsøk på å gjøre Roger sjalu.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen
Jostein, barnehageassistent: Kristoffer Joner
Stalin, barnehageassistent: Ole Romsdal

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 7 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Lekestue på nett: www.nrk.no/lekestue

1. Roger (Nicolai Cleve Broch) vil hindre Simen (Nicolai Dahr) i å aksjonere for Urban Front. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Roger (Nikolai Cleve Broch) havner i vanskeligheter når han tar med Oskar (Magnus Stegane) hjem fra barnehagen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).


LENKER
  • Lekestue på nett 
  • Les mer om serien