Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. januar 2000 kl 20.30 Farlig nær - en serie om dyr og mennesker: Haiens hav

Farlig nær en serie om dyr og mennesker

NRK1 søndag 6. januar kl 20.30
Farlig nær- en serie om dyr og mennesker (1:6): Haiens hav

Møte med naturens mørke side

De er farlig nær det farlige og vet aldri hva morgendagen kan bringe, de modige yrkesdykkerne i den australske sjøredningstjenesten. For dem er hverdagen fylt med risikofylte møter med det ville og spennende livet under vann. Vi møter dem i det første programmet i en ny, fascinerende BBC-serie der vi reiser verden rundt for å møte naturens mørke side.
Fra korallrevene i Australia til den afrikanske bushen, fra fjellene i Alaska til jungelen i Assam har fjernsynsteamet fanget inn nervepirrende scener mellom ville dyr og mennesker.
I hvert program møter vi mennesker som har overlevd \"hårreisende eventyr\". Vi får se hvordan man kan unngå å havne i nærkontakt med lite vennlige dyr. Og hvis det verste skjer, hvordan overleve. Hva ville du ha gjort hvis du ble angrepet av en flokk sultne haier?
Yrkesdykkerne ved Sjøredningstjenesten i Australia vet svaret. Deres arbeidsplass er blant annet verdens lengste korallrev, \"Great Barrier Reef\". Det strekker seg parallelt med nordøstkysten av Australia. Revet er et paradis for sportsdykkere fra hele verden. Men det 50 km brede og 2400 km lange revet har også en mørk side. Yrkesdykkerne ved hvor farlig og uforutsigbart området kan være.
Vi følger dem under vann i spektakulære, men dramatiske scener der de blir angrepet av sultne haier og en krokodille. Farlige situasjoner oppstår også når de skal fange haier med lasso eller befri en 25 tonn tung hval fra et hainett. Å fange inn kjempesvære havskilpadder i forskningsøyemed er også en svært så risikofylt utfordring for dykkerne.

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde (via Scanpix/Internett)

1. For dykkerne ved sjøredningstjenesten i Australia er hver dag en ny utfordring. Her har en av dem et dramatisk møte med en sulten krokodille ved verdens lengste rev, \" Great Barrier Reef\".

2. Forskere forsøker nå å finne ut hvorfor det blir stadig færre havskilpadder ved \"Great Barrier Reef\".


Britisk dokumentarserie i seks deler fra BBC
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt i Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123