Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 11. august 2005 kl 20.55 På fisketur med Bård og Lars

På abborfiske i Egypt

Lars er fornøyd etter å ha fått en fisk av ganske brukbar størrelse. (Foto: Sherpafilm)
Lars er fornøyd etter å ha fått en fisk av ganske brukbar størrelse. (Foto: Sherpafilm)
Bård har kjøpt ny båt og inviterer Lars på en tur i Oslofjorden. Lars er ikke snauere enn at han drar i land en havabbor på 3,7 kilo, noe som er uoffisiell norgesrekord. Bård får ingenting, og i sinne og frustrasjon surfer han på internett på jakt etter informasjon om hvor de kan fiske enda større abbor. De setter kursen for Egypt og nilabboren.

Nilabboren er en skikkelig rugg, og kan veie over 100 kilo. Den knuser dermed alle offisielle og uoffisielle rekorder for havabbor, og vil kunne være en skikkelig revansj for Bård. Han overtaler Lars til å bli med til Egypt for å prøve lykke i jakten på nilabbor.

Luxor og Nasser
Oppholdet innledes med en fisketur på Nilen, der det jo er rimelig å anta at nilabboren trives. Det blir smått med fangst, og gutta tar en tur på markedet i Luxor. Her avslører de urovekkende svake pruteferdigheter, og bestemmer seg raskt for å sette kursen for Nasser-sjøen, verdens største kunstige innsjø. Den skal visstnok være stappfull av gigantiske nilabborer.

Bård og Harald tøffer rundt i en gammel husbåt. Med seg ombord har de en litt skummel franskmann og en gjeng muslimer som faster på grunn av ramadan. Bård får sin revansje over Lars, idet han haler opp den ene svære nilabboren etter den andre. Lars får ingenting. Han bestemmer seg derfor for å følge muslimene og faste for å bli mer fokusert. Hjelper det mot fiskeulykken?

Om serien
Fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er ute på nye eventyr. I løpet av fire programmer tester de fiskeferdighetene i Karibia, Lærdalselven, Egypt og England. Det blir noen rekorder og enda flere nestenrekorder, litt surmuling, et par skrøner og mange naturopplevelser.

Programmet er sendt tidligere.


Innkjøpt underholdningsserie. Produsert av Sherpafilm.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)