Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

På hesterygg og dresin

Alt går på skinner for stall- og fjøsungdommene når de legger ut på dresintur!Arne Nævra
Alt går på skinner for stall- og fjøsungdommene når de legger ut på dresintur!Arne Nævra
Geitene er blitt borte, og Tuva og de to døtrene Marie og Torun drar ut for å lete etter dem i fjellet. Hva er mer naturlig for disse hestejentene enn at det skjer til
hest?


I kveldens episode skal vi også se stall- og fjøsungdommene bruke en type trehjulsykler de aldri har prøvd før. De skal nemlig sykle oppover den nedlagte Numedalsbanen med dresiner! De har med seg lavvo og skal overnatte på den 35 kilometer lange strekningen opp til Rødberg.

En overraskelse
Anne Grete har sluttet på Langedrag, men nå dukker hun opp igjen, på en ganske spesiell måte og som en stor overraskelse for vennegjengen.

Vi skal også bli nærmere kjent med leirskolelærerne Tove og Sigrid som denne gangen har med forventningsfulle 12-åringer inn til fjellrevvalpene.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53LENKER
  • Mer om Langedrag 
  • Langedrag naturpark 
  • Naturbilder 
  • Vi på Langedrag