Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. september 2010 kl 21.30 Filmbonanza

Film for alle penga


Det er ni år siden sist NRK hadde et aktuelt filmmagasin på skjermen ukentlig. Men nå er Filmbonanza her med filmanmeldelser, filmfavoritter, filmreportasjer og filmanbefalinger.

Vegard Larsen er programleder i det flunkende nye Filmbonanza, et aktuelt program om film og tv-drama. Han har tidligere jobbet som journalist og filmkritiker i Dagbladet i seks år, og er sammen med Filmbonanza-redaksjonen klar for å gi oss det siste om film i kulturstripa på NRK2 hver uke.

"The Kids Are All Right"
I første program tar Vegard Larsen med seg en av Nordens mest populære krimforfattere og dessuten lidenskaplig filmelsker, Anne Holt, for å se filmen "The Kids Are All Right". Hun har vært i flere heftige diskusjoner i offentligheten rundt filmens tema, som har havnet midt i kontroversene rundt homofil ekteskapslovgivning som har rast i USA den siste tida.

"The Kids Are All Right" er en av årets mest kritikerroste og omtalte filmer i USA. Julianne Moore og Annette Bening spiller et lesbisk ektepar som har fått hvert sitt barn via kunstig inseminasjon, og komplikasjoner oppstår når barna tar kontakt med sin far, spermdonoren. Filmen har fått ros for en framstilling av "den nye familien", og skuespillerne Annette Bening, Julianne Moore og Mark Ruffalo er alle hyppig nevnt som Oscar-kandidater for rolleprestasjonene sine.

Eksklusivt Corbijn-intervju
Nederlenderen Anton Corbijn er en av verdens mest profilerte fotografer. Han har tatt ikoniske bilder av blant andre Johnny Cash, U2, Depeche Mode og har laget en rekke klassiske musikkvideoer. I 2007 lagde han sin første spillefilm, "Control", som fortalte den tragiske historien til Joy Divisons vokalist Ian Curtis. Filmen vakte oppsikt og viste en regissør med et tydelig særpreg og en utsøkt estetisk sans. Nå er han endelig tilbake med "The American", en annerledes thriller med en uvanlig dyster George Clooney i hovedrollen. Vegard Larsen har fått et eksklusivt intervju med Corbijn i London.

Scorsese for HBO
19.september har Martin Scorseses nye tv-serie "Boardwalk Empire" premiere i USA, og forventningene er mildt sagt store. Mannen som står bak en rekke av filmhistoriens store øyeblikk ("Raging Bull", "Taxi Driver"), har nå laget et gangster-drama fra USA på 1920-tallet for tv-kanalen HBO - kanalen som har løftet tv-dramaet til nye høyder med serier som "Sopranos" og "The Wire". Filmbonanzas seerpanel har som de første i Norge fått sett episode nummer en av serien. Hva blir dommen?

I tillegg presenterer skuespiller og lege Anders Danielsen Lie sine tre favorittleger fra film – og tv-verden!Egenprodusert filmprogram (NRK 2010)
Programleder: Vegard Larsen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Vaktsjef: Havård Bråthen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice tlf 815 65 900, info@nrk.no