Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. januar 2003 kl 23.20 Jaga

Innesperret på psykiatrisk klinikk

Richard Kimbles kamp for friheten fortsetter – denne gang på et psykiatrisk sykehus.
Richard Kimbles kamp for friheten fortsetter – denne gang på et psykiatrisk sykehus.
Richard Kimble befinner seg i sørstatsbyen Memphis, der politiet foretar en razzia mot byens hjemløse. Også Kimble blir arrestert for løsgjengeri og sendt til psykiatrisk observasjon.

Kimble innser raskt at det overfylte psykiatriske sykehuset ikke er stedet for ham. Men når han blir overfalt av en pasient, er det han selv som får en beroligende sprøyte og sendes til psykiatrisk evaluering.

På sykehuset kommer han i kontakt med en kvinnelig pianist som lider av depresjon. Kimble ser at hun blir feilbehandlet og forsøker å hjelpe henne, noe som slår tilbake på ham selv.

I Chicago kjemper politioverbetjent Gerard for sin karriere, samtidig som han fortsetter å lete etter Richard Kimble. I kveldens episode kommer det fram hvorfor han er så besatt av jakten på den drapsdømte kirurgen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51