Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. juli 2009 kl 00.15 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Fra Hommelvik til Grong

Programleder Truls Svendsen på Vømmølfestivalen. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen på Vømmølfestivalen. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen og tv-teamet er kommet til Trøndelag. I kveld står bilbingo, vømmølfest, haiking og samlemani på plakaten.

Noen avtaler er gjort på forhånd, men det dukker stadig opp noe langs veien, som i Vuddudalen der supersamler Svend Otto Søyseth mer enn gjerne viser frem sin samling med gamle brannbiler.

Lotto-bygda
I Verdal kommer Truls over et fenomen han ikke var klar over fantes – bilbingo. Det må selvfølgelig testes ut, og Truls satser høyt.

Når de først er i Verdal, slenger Truls også inn en lottokupong for å sjekke om Lotto-bygd-myten er sann.

Vømmølfestival
Verdal er også stedet hvor Vømmølfestivalen arrangeres, og Truls møter tre jenter som engasjerer seg for både vømmøl og veldedighet.

Truls lar seg rive med og befinner seg snart i vømmøl-opptoget. Den ny bobilen skiller seg ut blant Gråtasser og vadmelshatter. Det gjør derimot ikke Truls, som selvfølgelig stiller korrekt antrukket.

God stemning
I Steinkjer haiker Truls med tre entusiastiske svigerinner, som vet å ta vare på hverandre i med- og motgang. Det er svært god stemning i bilen og latteren sitter løst.

Glad i natur
Reisen ender denne gangen i Grong, hvor Truls møter politimannen Vidar Sundli. Vidar har tidligere jobbet i Oslo og Trondheim, men fant til slutt ut at det er på landet han trives best. Truls vil forsøke å finne ut hvorfor, og blir med politimannen på laksefiske.

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, , 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no