Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 3. mars 2000 kl 21.00 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK


NRK2 fredag 3. mars kl 21.00
Filmredaksjonen NRK

Norsk dogmefilm på trappene

Filmredaksjonen har vært på locationbefaring på Gålå i Gudbrandsdalen med regissør Mona Hoel. Hun har samlet en gruppe polske og norske skuespillere, med Gøril Mauseth og Zbigniew Zamachowshi i spissen. Sammen skal de lage den første norske dogmefilmen: En polsk og en norsk familie møtes for første gang for å feire jul sammen i en liten hytte på Gålå.

Filmredaksjonen fikk være med da de skulle ta sitt første \"familiebilde\".

Slutten på et forhold
Neil Jordan (\"The Crying Game\" og \"En vampyrs bekjennelser\") er tilbake med en ny stor film. \"Slutten på et forhold\" er basert på Graham Greens bok \"Slutten på leken\". I hovedrollene finner vi stjernene Julianne Moore og Raph Finnes. Filmen har hatt problemer med å komme igjennom britisk sensur p.g.a heftige sexscener. Filmredaksjonen spurte skuespillerne om hvordan det føles å skape erotisk elektrisitet på skjermen. - Det eneste som er pinlig i en sånn sammenheng, er hvis du gjør en dårlig jobb, sier Julianne Moore, mens Ralph Finnes konkluderer med at han likte seg godt i situasjonen.

The Beach
Mange har lest boken, og mange gleder seg til filmen - nå er den endelig her! Filmredaksjonen anmelder Danny Boyles \"The Beach\" med storsjarmør Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

I Kina spiser de hund
Igjen er danskene her med en ny spillefilm. \"I Kina spiser de hund\" er regissert av Lasse Spang Olsen, og i hovedrollen finner vi Kim Bodina. Brita Møystad Engseth har truffet både regissør og skuespiller i denne nye actionkomedien.

Rosetta
Dardennes-brødrene fikk Gullpalmen i Cannes for dette sosialrealistiske dramaet. Filmen handler om den unge Rosetta hvis liv på ingen måte er noen dans på roser. Else Karine Archer har snakket med regissør Jean Pierre Dardenne om filmen, som viser oss en verden vi i Norge har liten kjennskap til.

NRK2 fredag kl 21.00

Billedtekst
Programleder: Else Karine Archer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Ukentlig filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Programleder: Else Karine Archer
Prosjektleder: Haagen Guttu

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41