Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. september 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 17. september kl 20.50
Fashion File (1)

Inn i motenes verden

Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\". Programmet følger motene gjennom høsten og fram mot tusenårsskiftet, og vi får være med på catwalkene i de viktigste motebyene; Paris, Milano, New York og London.
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør også Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.

Rundt i verden
Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger han både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert om hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser fram og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier idet den tar for seg motene i nåtiden og tiden framover mot milleniumet. Andre serier har sett nærmere på hvordan motene har forandret seg gjennom tiden, i stedet for å fokusere på dagens motebilde.
\"Fashion File\" er hele tiden oppdatert med motevisninger fra den aktuelle årstiden, og denne høsten får vi se designerens høst- og vinterkolleksjoner.

Første program
I det første programmet reiser Tim Blanks først til Paris der vi får se visningen til Dries van Noten. Han har laget klær i gotisk stil, og rammen rundt visningen er et tidligere fengsel i gotisk bygningsstil. Klærne er både tidløse og romantiske, og Noten får gode skussmål fra journalistene. Det samme gjør kollega Patrick Cox og hans høstkolleksjon, som har noe for enhver smak.
Deretter går ferden til New York og Mark Eisen, som har en litt mer hektisk stil tilpasset verdensmetropolen. Det samme har Donna Karan, og hennes jeansmerke DKNY i meget moderne snitt. Absolutt noe for fremtiden, og hun sier selv at hun vil lage klær som vi ikke allerede har fra før.
I London ser vi den nydelige og svært kvinnelige kolleksjonen til Helen David. Hun har laget tusenårets festkjoler, og modellene er overbegeistret.
I Milano, som regnes som verdens definitive trendby, møter vi designersøskenparet Giovanna og Salvatore Ferragamo. De tror ikke på en spesiell mote for det nye årtusenet, men lager klær de selv liker.

I moteverdenen
Det betyr at \"Fashion File\" er noe for de moteinteresserte samtidig som det kan gi nysgjerrige et innblikk i hvordan designere, motejournalister og modeller arbeider. Med andre ord, et dypt dukk inn i motenes verden, og hele tiden med ferske nyheter om hva som er in og trendy både som jobbantrekk og langt ut i de sene nattetimer.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Årtusenets moter er så mye, inkludert skjørt og bare armer.(Foto: Newsworld)

Kanadisk produksjon fra Newsworld
Kommentarer: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18