Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. oktober 2004 kl 20.35 Presidenten

Rikets tilstand

USA førstedame Abigail engasjerer seg i saken til en dødsdømt indianerleder. (Foto: Warner Bros.)
USA førstedame Abigail engasjerer seg i saken til en dødsdømt indianerleder. (Foto: Warner Bros.)
Hvert år i januar holder presidenten talen om rikets tilstand. Hele USA og verden lytter.

Kommunikasjonssjef Toby er tidlig ute med å skrive ferdig presidentens tale om rikets tilstand. Etter at talen er kringkastet, får Joey Lucas i oppgave å sjekke responsen blant vanlige amerikanere.

Dødsdom for indianerleder
USAs førstedame Abigail engasjerer seg i dødsdommen mot en av landets indianerledere. Han er funnet skyldig i drapet på to FBI-agenter i Nord-Dakota. Nå legger hun press på sin mann for å få indianerlederen benådet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: The Benign Prerogative
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer